Krachtig supervisietraject voor gedragskundigen (25 punten)

Wij krijgen nog wel eens een vraag binnen van een gedragskundige die een kort en intensief supervisietraject wil starten. Dat heeft verschillende redenen, maar vaak is de supervisie erbij gebleven. Niet zelden gebeurt dit omdat de gedragskundige opziet tegen supervisie (word ik dan doorgezaagd?? Val ik door de mand??) juist doordat de gedragskundige niet weet wat supervisie nu eigenlijk inhoudt of er (helaas) een minder goede ervaring mee heeft. Ook kan het zijn dat de herregistratietermijn onvoldoende in de agenda is gezet en het opeens wel kort dag wordt om die (25 tot 50) punten nog te halen. Of de gedragskundige kiest heel bewust voor een kort traject omdat dit beter past (ze vinden een jaar bijvoorbeeld écht heel lang!!).

Punten halen in korte tijd

In een korte tijd supervisiepunten halen legt nogal een druk op de agenda van zowel de supervisant als de supervisor en het is dan niet altijd haalbaar de punten nog binnen de gestelde periode te halen. Dat zette bij ons, van Werken zoals ik dat wil, de creatieve modus aan! Kunnen we gedragskundigen een kortdurend supervisietraject bieden waarin naar wens ook de thema’s van het jaartraject naar voren komen? En is dit passend bij onze visie en missie voor meer #balans, #veerkracht en #werkplezier voor gedragskundigen?

Yes we can! We werden super enthousiast van het idee dit plan uit te gaan werken. #Werkplezier!

Voor alle gedragskundigen

Dit weekend is er voor alle gedragskundigen, laten we dat voorop zetten! Voor alle gedragskundigen in alle fasen van hun carrière (met en zonder postmaster) die met zichzelf aan de slag willen! Ook als je geen punten hoeft te halen, ben je welkom! Het weekend plús een voorbereidende- en evaluatiebijeenkomst geeft de gelegenheid om in een tijdbestek van 3 maanden 25 supervisiepunten te halen welke je in kan zetten voor de herregistratie SKJ, basis orthopedagoog NVO én orthopedagoog generalist? Bij de NVO herregistraties kan je supervisie invoeren bij het onderdeel ‘deskundigheidsbevordering’ waarvoor je minimaal 40 punten voor intervisie / supervisie nodig hebt. Zie voor meer info de infographic voor de basis orthopedagoog en orthopedagoog generalist

Wil je even sparren over supervisie in het kader van herregistratie? Contact dan met Martine! 

Werken zoals ik dat wil summer edition Van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni dit jaar (2022) organiseren wij deze ‘Summer Edition’ van Werken zoals ik dat wil en geven wij 6 deelnemers (2 groepjes van 3) de gelegenheid deel te nemen aan dit mooie weekend. We doen dit weekend op een mooie groene locatie in Noord Nederland (locatie wordt nog bekend gemaakt). Een maand ervoor starten we met een voorbereidende (kennismakings)sessie en we sluiten een maand erna af met een terugkommiddag. Het programma wordt in dit weekend overdag georganiseerd, je kan ervoor kiezen om in de buurt te blijven overnachten. Wij kunnen jou dan helpen bij het zoeken naar een geschikte locatie.

Wat biedt de summer edition?

Van mei-juli dit jaar ben je intensief met jouw supervisiedoelen aan de slag. Je doet dit traject in een groep van 3 waardoor je veel uit kan wisselen met elkaar en ook elkaars ‘buddy’ kan zijn voor en na het weekend. Tijdens een weekend ben je even helemaal uit je werkroutine en buiten je comfort zone, dat geeft veel mogelijkheden om, samen met anderen, te leren en nieuwe inzichten op te doen. Dit is een groot verschil ten opzichte van het organiseren van supervisie onder werktijd en tussen jouw afspraken door. Wanneer de deelnemers dit willen kunnen we in dit weekend zelfzorg-activiteiten organiseren (de keus is aan jou of je mee wilt doen) zoals yoga nidra, buitenzwemmen/koud bad nemen en wandelen. Omdat iedereen zijn of haar favo vakliteratuur meeneemt, is er ook altijd wat te lezen en te bespreken en ruimte om kennis te maken met het werkveld van medesupervisanten, nieuwe methodieken, werkvormen en middelen. Er is ruimte voor uitwisseling tussen de supervisiesessies door en tijdens de maaltijd die we organiseren op de zaterdag! Leren van elkaar en werkplezier ervaren, daar draait het om!

Online academie

Gedurende het gehele traject heb jij toegang tot de online academie van Werken zoals ik dat wil. Hierin vind je alle informatie rondom het opstellen van een supervisieplan,  voorbereidende opdrachten (voor het meebrengen van casuïstiek) en informatie over het schrijven van jouw integrale reflectieverslag wat je aan het einde van deze 3 maanden doet. Op vraag en behoefte van de supervisanten vullen we de academie aan met extra’s vanuit onze kant; ontspanningsoefeningen, werkbladen en heel veel energie!

Zo ga je vol energie en inspiratie na het weekend aan de slag met jouw inzichten én met jouw doelen in de dagelijkse werkpraktijk.

Duur?

Zeker niet! Jij of jouw werkgever is zeker niet duurder uit dan gedurende een langer durend individueel supervisietraject! Bij de omgerekende uurprijs zit de voorbereiding van de supervisoren in en wat je (ook nog eens) uitspaart is veel reistijd en reiskosten! Ook eten en drinken wordt op de supervisie dagen verzorgd. Onder aan de streep is het weekend een mooi compact en efficiënt product! 

Wil jij meer weten? Kijk dan op onze website! Daar vind je nadere informatie over de inhoud van het weekend, het programma, locatie en tarief.

Je kan ons ook bellen, appen of mailen voor meer info!

DOEN!

Goed te weten: Wanneer er meer animo is organiseren wij van 18-20 november 2022 ook een ‘Winter edition’ van het supervisie weekend. Wanneer je hier interesse voor hebt, kan je dit ook bij ons aangeven! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven