“Dit is een workshop ‘Anders dan anders’ en erg leuk om mee te mogen maken op uitnodiging van Martine en Saskia. Waardevol om eens grondig bij je eigen krachten stil te staan en te ervaren dat je die meteen kan inzetten terwijl je de uitdaging van het koude water trotseert. Ik ging van positief denken over mijn krachten, via twijfels of ik dit wel kan en hoe mijn lijf erop zou reageren, naar de ademhalingsoefeningen, vertrouwen dat het goed was en ik het zou kunnen; in het water voorzichtigheid doseren en vriendelijk zijn voor mezelf. Ja, er was kou die ik nog nooit zo bewust gevoeld had. Nee, er waren geen ‘beren op de weg’ die ik vreesde. De eerste stap het water in bleek voor mij de lastigste; daarna werd ik verrast door een heerlijk leeg hoofd en rust in een ontspannen houding in het water die als vanzelf ontstond. Eenmaal uit het water leek alles aan mijn lijf in beweging, tintelingen, terwijl ik stil stond en me zo licht als een veertje voelde…heerlijk zo’n oppepper! Als ik ooit nog eens bedenk dat ik iets misschien niet (goed genoeg) kan, heb ik hieraan een hele sterke herinnering; dat ik meer kan dan ik zelf voor mogelijk houd.”

Shanna, Orthopedagoog-Generalist

Deelnemer Workshop Sta in je Kracht

” Al een tijdje was ik nieuwsgierig naar de Wim Hof koud bad ervaringen. Dus de workshop Sta in je Kracht, waarbij je samen met vakgenoten de focus op je kwaliteiten zou gaan leggen sprak me erg aan. Het weerzien van oude bekende en nieuwe collega’s was op zichzelf al een feestje. Het gevoel van onder gelijkgestemden zijn, persoonlijke en professionele verhalen kunnen delen met je soortgenoten is zo waardevol! Saskia en Martine weten een fijne, veilige sfeer te creëren, waarbij ze ook voorleven wat de kracht van kwetsbaarheid is. 

Tijdens de voorbereidende opdracht werd de focus op je kwaliteiten gelegd, wat mij een hele fijne boost gaf qua zelfvertrouwen. De combinatie van een verbale en een non-verbale, lichaamsgerichte ervaring als het koud bad brengt bewustwording op diepere lagen teweeg. Want met je hoofd weet je veel dingen over jezelf al wel. Maar voor hoogopgeleide professionals, met veel verantwoordelijkheden, met bovendien een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een hoge mate van perfectionisme is het vaak een hele kunst om uit je hoofd en in je lijf te zakken en je gevoel en intuïtie als compas te blijven gebruiken. Denken, voelen en doen lopen dan uit de pas. Dan pleeg je dan roofbouw op jezelf, je raakt gestress, somber, piekerig, of zelfs uitgeput. Ook ikzelf ben bekend met het continuüm tussen gekkigheid en gezondheid, net als onze cliënt(system)en. Wat me overigens naast een flinke levensles nederigheid al een boel (ervarings)deskundigheid heeft opgeleverd. 

De inzichten die ik bij deze workshop heb opgedaan kan ik direct integreren in mijn (werkzame) leven. Deze fysieke ervaring van ademhalingsoefeningen, stap voor stap het koude water in gaan en het gevoel van persoonlijke overwinning naderhand, was voor mij een zeer waardevolle en diepgaande bewustwording over hoe ik met mezelf om ga en hoe ik nog beter voor mezelf mag leren zorg dragen”
 

Aline, Orthopedagoog-Generalist, deelnemer Workshop Sta in je Kracht

Scroll naar boven