Thema 7: Zelfzorg

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

 

Welkom bij alweer het 7e thema! Het thema zelfzorg.

Zelfzorg is de basis van werkplezier en balans. Hoe vaak geven wij hulpverleners anderen niet het advies beter voor zichzelf te zorgen? ‘Kalm an!’, ‘Je mag wel eens pauze nemen’, ‘Je werkt zo hard, jij mag wel even een stapje terug doen’. Ook begeleiden wij cliënten bij het aangeven van grenzen en het nemen van rust. Nu is het tijd om naar jezelf te kijken. Hoe serieus neem jij jezelf? Ben je uitgerust of lig je wakker van je werk? Neem je de tijd om een gezonde lunch mee te nemen? Eet je wel op je werk? Of ben jij het type wat er om 14 uur ‘ s middags achter komt nog niets te hebben gegeten? Ga je naar buiten? Sport je? Of is het toch iedere avond weer Netflix omdat je je zo leeg voelt?

Tijdens dit thema gaan we jouw zelfzorg in kaart brengen én maken we uiteindelijk een zelfzorgplan.

We begeleiden je door een aantal thema’s; beweging, voeding, slaap, ontspanning en het aangeven van jouw grens. Je bepaalt zelf (met jouw gekozen focuswoorden) waar je mee aan de slag wilt. Dit kunnen alle thema’s zijn, maar je kan er ook 1 of 2 kiezen. Maar met wat het meest relevant en nodig is in jouw situatie.

Dit is ook weer zo’n thema wat je even kan confronteren met jezelf. Misschien wel met de kloof tussen hoe het nu is en waar je naartoe zou willen. Geen paniek, wij hebben dat ook nog regelmatig! Deze module is juist om jou handvatten te geven tijdig gas terug te nemen. Wees mild en accepteer dat de situatie zo is, kijk rustig dat je zou willen veranderen en start met kleine stappen? Wil je erover praten? Spreek af om te huddelen, geef erkenning én deel je succssen. Deze dilemma’s zijn voor alle hulpverleners herkenbaar!

Veel zelfzorg-plezier!

Saskia & Martine

Scroll naar boven