Thema 3: Grip op stress

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

 

 

Welkom bij thema 3 ‘grip op jouw stress’. Misschien een iets minder luchtig thema maar wel belangrijk voor het verkrijgen van inzicht in ‘jouw stress’ zodat we bij thema 4 gericht aan de slag kunnen met ‘jouw balans’.

Wees bij het maken van de opdrachten zo eerlijk mogelijk tegen jezelf; schrijf alles op je ervaart, waar je tegen aan loopt, wat je meegemaakt hebt. De leuke ervaringen/gebeurtenissen en de minder leuke. Tijdens deze module neem je jouw leven onder de loep zodat je grip kunt krijgen op de eventuele stress die je ervaart om van daaruit weer snel in een positieve flow te komen (jouw balans).

Tijdens de volgende bijeenkomst, waarbij we elkaar weer ‘live’ treffen in Beetsterzwaag, gaan we naar buiten. We gaan ons tijdens die bijeenkomst richten op lichaamsgerichte, mindfulness gerelateerde oefeningen; praktische tools voor het verminderen van stress/spanning zodat je deze (preventief) in kunt zetten. Dit betekent dat we niet alle opdrachten van deze module (gestructureerd) zullen gaan nabespreken. Wel kunnen aspecten uit de opdrachten naar voren komen wanneer we de oefeningen doen. Je deelt hierbij met de groep wat voor jou goed voelt om te delen.

Aan de slag met stress. Wanneer je stress ervaart worden er in je lichaam diverse ingewikkelde systemen geactiveerd. Zo maakt je lichaam adrenaline, noradrenaline en cortisol aan. Deze hormonen en neurotransmitters zorgen ervoor dat je op specifieke momenten goed kan functioneren. Stress is dan ook niet per definitief slecht voor je. Het kan je zelfs helpen om extra focus te krijgen zodat je een deadline kan halen op het werk, de kinderen op tijd naar school kan brengen en ook nog naar dat etentje bij vrienden kan gaan. Het zorgt er letterlijk voor dat je in beweging kunt komen en blijven. Heel fijn, zou je denken. Maar helaas is dit positieve effect van korte duur en zul je, om van dit positieve effect te kunnen genieten, juist ook veel moeten ontspannen (herstellen). We gaan hier tijdens dit thema mee aan de slag en werken dit samen uit bij de volgende bijeenkomst die gaat over jouw balans.

We hebben 6 opdrachten voor je:

  1. Inzicht in jouw stress
  2. De uitslag
  3. Signalen
  4. Jouw alarmsignalen
  5. Jouw stressfactoren
  6. Jouw blijmakers

Houd er in je planning rekening mee dat je voor opdracht 3 een week (en als je wilt langer) nodig hebt.

Heel veel plezier met de opdrachten,

Tot de derde bijeenkomst!

Saskia & Martine

 

Scroll naar boven