Thema 2: Sta in je kracht

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

 

 

Hoe vaak sta je stil bij wat jij kan? Bij wat jou heeft gebracht tot waar je nu bent? Bij waar jij goed in bent? Waar je trots op bent? We geven collega’s wel een compliment, maar vinden het zelf ongemakkelijk een compliment in ontvangst te nemen. Het voelt ongemakkelijk of we gaan direct bagatelliseren. We kijken vaker naar wat we nog moeten doen of behalen om een goede gedragskundige te zijn. We willen kennis halen uit opleidingen of cursussen of werken erg hard om een postdoctorale opleidingsplek te bemachtigen. De afgelopen jaren wordt er in ons vakgebied ook veel scherper gekeken naar ‘wat je mag’ en ‘wat je niet mag’. Wanneer je jouw postdoctorale opleiding gaat doen komt dat nog eens extra onder een vergrootglas te liggen. Want ondanks je studie en werkervaring, wordt veel werk wat je doet door iemand gesuperviseerd. Hierdoor krijgen we bewust en onbewust vaak de boodschap:’Je kan het (nog) niet’ of ‘er moet nog veel gebeuren voordat je goed genoeg bent’. We zitten met zijn allen in die maalmolen. Dat is eigenlijk heel jammer. Want oké, je wilt nog veel te leren, maar dat is over een aantal jaren niet anders. Hierdoor vergeten we soms dat het super leuk is om te (blijven) leren. Ook naar cliënten toe hanteren we vaak een probleemgerichte visie. Dat is niet wat we willen, maar door de kaders vanuit financiering worden we keer op keer verleid om dit toch te doen.

Laten we er eens bij stil staan…

Tijd om eens uitgebreid stil te staan bij wat wil goed gaat, wat jij kan, wat jou uniek maakt! Dat voelt wellicht wat ongemakkelijk, maar geloof ons, het went. En dat niet alleen; het is ook belangrijk. Door je te richten op wat goed gaat creer je balans en verminder je spanning. Want kijken naar wat minder goed gaat of lastig is doen we al genoeg. En let op, wanneer je deze verandering bij jezelf gaat zien, ga je ze ook meer zien in je omgeving en kan je jouw cliënten en collega’s inspireren om ook op deze manier naar zichzelf en anderen te kijken. Dat is de kracht van voorleven.

We hebben voor de komende weken 5 opdrachten voor je:

  1. Vraag het anderen
  2. Vragenlijst karaktersterke punten
  3. Jouw karaktersterke punten in de praktijk
  4. De focuswoorden & jouw top 5
  5. Wat ik zo wil houden

Houd er in jouw planning rekening mee dat je voor opdracht 3 en 5 een week nodig hebt. We gaan je namelijk vragen bepaalde dingen bij te houden.

De oefeningen die tijdens dit thema voorbij komen zijn gebaseerd op positieve psychologie, oplossingsgericht werken en ACT.

Wij wensen je vooral heel veel plezier met het doen van de opdrachten!

Inspireer, motiveer en creëer!

Tot de tweede bijeenkomst!

Saskia & Martine

 

 

Scroll naar boven