Zelfzorg

 

Zelfzorg, zo’n term die je de laatste tijd steeds weer voorbij ziet komen. Hoe (goed) zorg je voor jezelf. Er is geen vaststaande richtlijn voor goed voor jezelf zorgen, zelfzorg is voor iedereen anders. Zelfzorg komt hier op neer: op zo’n manier voor jezelf zorgen, zodat je je zowel fysiek als mentaal goed voelt (veerkrachtig bent).

Wanneer je voor jezelf zorgt betekent dit dat je vaker ‘nee’ moet zeggen tegen anderen. Dat je tijd neemt voor jezelf; jezelf deze momenten gunnen en er ruimte voor maken. Aardig(er) zijn voor jezelf. Egoïstisch? Alles behalve dat. Wanneer je goed voor jezelf zorgt kun je open staan voor anderen, in je leven, tijdens je werk. Wanneer je niet (goed genoeg) voor jezelf zorgt zul je namelijk merken dat je je minder goed in kunt leven, sneller geïrriteerd bent of de puf niet meer hebt het maximale te geven op die momenten waarop je dat het liefst wel zou doen. Om even een bommetje te laten vallen; de mensen om je heen worden het slachtoffer van jouw gebrek aan zelfzorg.

Andersom werkt het ook; wanneer jij goed voor jezelf zorgt straal je dit uit en zul je merken dat je de mensen om je heen (bewust of onbewust) ook stimuleert beter voor zichzelf te zorgen #dekrachtvanvoorleven

Ingrediënten die bijdragen aan veerkracht én waar wij aandacht aan schenken in deze module zijn:

  • Ontspanning
  • Beweging
  • Voeding
  • Slaap
  • Ademhaling

We starten met uitleg over jouw stresssysteem.

 

Scroll naar boven