Opdracht 5 Huddle

 

De laatste stap van het plan is reflecteren op jouw voorgenomen actie(s). Doe je nog steeds wat je je had voorgenomen? Werkt het op deze manier voor jou of wil je je plan bijstellen? Door hier regelmatig bij stil te staan kun je beoordelen of je op de goede weg bent. Vergeet je niet om jouw successen te vieren? Hoe groot of klein ze ook zijn?! Elk stapje is er ééntje. En het mooie is, dit hoef je niet (helemaal) alleen te doen.

Goed om bij stil te staan: wees niet te streng voor jezelf en ga ontspannen om met jouw actieplan. Veranderen kost tijd en komt met kleine stapjes. Soms een stapje vooruit, soms een stapje terug. Het heeft tijd nodig, geef jezelf deze tijd. Je hebt het plan voor jezelf geschreven, hoeft je aan niemand te verwantwoorden. Voorkom dat het werken aan jouw patronen een te grote energievreter wordt. Daarom: vier alle succesjes op dit pad van verandering.

Bij de vorige opdracht vertelden we je al dat je het niet helemaal alleen hoeft te doen. Fijn he?! Hoe dat precies werkt? Je gaat huddlen. Huddle wat?! Huddelen.

Hoe het werkt: je belt elkaar op een vooraf afgesproken tijdstip (bijvoorbeeld maandag en donderdag om 16uur). Een moment waarop je 2 a 3 minuten de tijd hebt.

Je bespreekt dan 3 vaste punten:

  • Wat ging goed
  • Wat ga ik doen m.b.t. mijn plan
  • Waar loop ik tegenaan

Het enige wat je doet is luisteren naar elkaar. Je reageert niet op wat de ander zegt, gaat er niet over in gesprek, stelt geen vragen. Om de beurt beantwoord je deze vragen en daarna hang je gelijk weer op. Het belletje is dus niet bedoeld voor social talk 😉 Doe je dat wel dan is de kans dat het huddelen zijn doel voorbij schiet #focushouden

Huddelen zorgt ervoor dat je focus blijft houden op dat waar je aan wilt werken; zit ik nog op de juiste weg? Je bewust worden van succes(jes). Het is geen verantwoording maar puur een manier om jezelf scherp te houden en te zorgen voor bewustwording.

 

Scroll naar boven