Opdracht 4 Maak een plan

 

 

 

We gaan een stapje verder. Je hebt jouw denkpatronen in kaart gebracht (bewustwording), deze gekoppeld aan jouw focuswoord(en) en gaan nu een plan maken (jouw focus). Vervolgens aan de slag gaan met jouw actieplan (gedrag) en dat kan best lastig zijn. Het kan helpen extra gemotiveerd te raken wanneer je de volgende vragen beantwoord en opschrijft in jouw notitieboekje:

  • Wat gaat het mij opleveren als ik dit doe / ik hier aan werk / dit aanpak? Hoeveel beter ga ik mij dan voelen? Hoe trots kan ik dan op mezelf zijn? Welke impact heeft het op mijn leven, mijn balans, mijn werkplezier, gezondheid, energie, geluksgevoel?
  • Wat gaat het me kosten wanneer ik dit niet doe?
    Wat betekent dit voor mijn zelfvertrouwen? Hoeveel stress krijg ik er dan van? Is dat het waard?

Ben je er van overtuigd dat je ermee aan de slag wilt? Schrijf dan concrete acties op in jouw notitieboekje of print dit werkblad uit:

>> Mijn actieplan<<

Schrijf op hoe je ervoor gaat zorgen dat je de focus blijft houden op jouw helpende gedachte(n) en hoe je ervoor gaat zorgen dat je ook daadwerkelijk anders gaat doen. Schrijf ook vooral op wie je daarbij kunnen helpen / wie je om hulp gaat vragen #durftevragen

Bij de volgende opdracht gaan we je vertellen hoe je elkaar kunt helpen door middel van de huddle.

 

 

Scroll naar boven