Werken zoals ik dat wil Supervisieweekend
Wil jij intensief met jezelf aan de slag? Ben je bereid om uit je comfortzone te gaan en samen met 5 mededeelnemers een weekend in jouw eigen leerdoelen, casuïstiek en de thema’s van het jaartraject te duiken? Én wil jij (in korte tijd) 25 supervisiepunten halen voor je SKJ of NVO basis registratie? Onder begeleiding van twee ervaren collega’s? Dan is dit net iets voor jou!
Geen punten nodig maar wel interesse om aan te sluiten?
Ook dan ben je welkom!
Lees snel verder!
De Werken zoals ik dat wil Supervisieweekend:
Je start dit supervisieweekend in onze online academie. Hier staat het programma voor het weekend voor jou klaar en een module over het schrijven van jouw supervisieplan voor dit weekend, de periode tussen het weekend en de terugkommiddag. Zo kan je alvast beginnen met het verkennen van de supervisie leerdoelen die voor jou passend zijn.
Voor wie?
Dit weekend is er voor alle gedragskundigen, laten we dat voorop zetten! Voor alle gedragskundigen in alle fasen van hun carrière (met en zonder postmaster) die met zichzelf aan de slag willen! Ook als je geen punten hoeft te halen, ben je welkom! Het weekend plús een voorbereidende- en evaluatiebijeenkomst geeft de gelegenheid om in een tijdbestek van 3 maanden 25 supervisiepunten te halen welke je in kan zetten voor de herregistratie SKJ, basis orthopedagoog NVO én orthopedagoog generalist? Bij de NVO herregistraties kan je supervisie invoeren bij het onderdeel ‘deskundigheidsbevordering’ waarvoor je minimaal 40 punten voor intervisie / supervisie nodig hebt. Zie voor meer info de infographic voor de basis orthopedagoog en orthopedagoog generalist.
Wil je even sparren over supervisie in het kader van herregistratie? Contact dan met Martine!
Voorbereidende sessie:
Daarna maken we in een eerste online supervisiesessie kennis met elkaar. Eerst met zijn allen en daarna gaan we in twee groepen uiteen om jouw leerdoelen nader door te spreken en goed op papier te krijgen. Ook krijg je hier nadere instructies over de voorbereidende opdrachten die na deze sessie voor jou klaarstaan in de online academie:
- Voorbereiden van casuïstiek die je meeneemt naar dit weekend (jouw diverse supervisie-inbrengen)
- Enkele voorbereidende opdrachten
- Uitleg over het integrale reflectieverslag
- Informatie over de locatie
Het weekend:
Een maand later volgt dan het weekend. Het weekend bestaat uit supervisiesessies van 2 of 3 uren waarin we met elkaar de diepte ingaan met betrekking tot jouw supervisie inbreng. Waar dat kan en gewenst is, kunnen wij deze aanvullen met kennis en oefeningen vanuit het werken zoals ik dat wil Jaartraject. We gaan hierbij steeds uiteen in twee groepen van drie waarbij Martine of Saskia jouw groep begeleid.
Per dag staan 2 of 3 supervisiesessies gepland. Iedere supervisiesessie start met een reflectie op de vorige sessie.
We vragen jou om jouw favoriete vakliteratuur mee te nemen zodat je met elkaar kan uitwisselen en kennis kan maken met elkaars werkveld, nieuwe methoden, technieken en middelen.
De supervisiesessies zullen vorm worden gegeven met diverse werkvormen binnen en buiten. Denk hierbij aan rollenspel, coachkaarten, het laten zien van video opnames, een systemische (tafel) opstelling en diverse theoretische modellen welke binnen supervisie worden gebruikt zoals de Roos van Leary, oplossingsgerichte werkvormen en het reflecteren met metaforen.
Terugkomdag:
Na het weekend volgt een maand waarin je volop met jouw nieuwe inzichten én de aandachtspunten uit jouw supervisie leerplan aan de slag gaat. Ook schrijf je in deze periode jouw (integrale)reflectieverslag over jouw leerdoelen.
In een laatste, afsluitende, online sessie gaan we de reflectieverslagen met elkaar bespreken en maken we een plan voor jouw toekomst.
Programma:
Het volledige programma voor het volledige weekend vind je HIER.
Kosten:
De kosten voor het volledig verzorgde weekend bedragen 2500 euro p.p. Dit is inclusief alle voorbereidings- en leestijd van de supervisoren en eten en drinken op de supervisiedagen. Je krijgt hiervoor:
- Een blijmaker pakketje met o.a. een notitieboek tijdens het weekend
- Het opdoen van veel nieuwe inzichten
- Een enorme boost aan inspiratie van medesupervisanten en ons!
- Lekker aan jezelf werken
- Deskundige begeleiding van Saskia & Martine
- Naar eigen behoefte deelnemen aan de extra (zelfzorg) activiteiten die wij bieden
- Snel jouw supervisie uren halen
Het supervisieweekend is hiermee niet duurder dan een individueel supervisietraject van 25 uren. Er wordt ook nog eens het nodige aan reistijd en reiskosten bespaard en voor eten en drinken wordt gezorgd. Je krijgt er veel extra’s voor terug en een unieke ervaring!
Locatie:
De supervisiedagen vinden plaats in Onnen of Beetsterzwaag. Heb je interesse maar hangt het voor jou af van de definitieve locatie? Laat het ons weten, dan houden we je op de hoogte.
Kom je niet uit de buurt en wil je blijven overnachten? Wij kunnen jou helpen bij het uitzoeken van een geschikte locatie. Laat het ons gerust weten.
Data 2022:
In 2022 wordt het supervisiweekend nogmaals georganiseerd op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november. De voorbereidende middag is op vrijdag 14 oktober van 13:00 – 16:00 uur en de afsluitende supervisiemiddag op 16 december van 13:00 – 16:00 uur.
Het supervisieweekend kan doorgang vinden bij minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Uiterlijke datum van inschrijving is maandag 19 september 2022. Wanneer jij je ingeschreven hebt houden we je op de hoogte.
Supervisieovereenkomst en verklaring:
Voorafgaand aan het weekend wordt er een supervisie-overeenkomst opgemaakt tussen supervisor en supervisant. Hierin staan de afspraken die worden gemaakt en het aantal uren supervisie welke worden gemaakt tussen supervisor en supervisant. Na het volledig gevolgde traject worden er 25 uren supervisie afgetekend. De supervisant is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de supervisieverklaring bij de supervisoren. De supervisieverklaring kan bij het NVO en SKJ worden geplaatst in het herregistratiedossier.